dijous, 2 de maig de 2013

El nacionalisme espanyol es prepara per legitimar la suspensió de la democràcia a Catalunya

Un dels principals arguments del nacionalisme hispanocastellà és que els catalans estan manipulats per uns mitjans ideologitzats en mans d'uns polítics pèrfids. Aquest argument és molt perillós, perquè el que pretén és llevar als catalans la qualitat d'éssers humans amb capacitat de discerniment. Per què ho fan? En primer terme, perquè això els evita de fer-se preguntes desagradables del tipus "i si ells també tenen alguna part de raó?". Però em temo que en aquests moments la cosa ja va més enllà. Espanya està en plena campanya i ara fa mans i màniques per tal de justificar el que és injustificable: privar-nos del dret a opinar sobre la nostra vida. El que volen, ras i curt, és ser ells els qui prenguin les decisions per nosaltres, això sí, pel nostre bé. Per això han de convèncer-se que ja no som persones, només titelles, perquè només així se sentiran legitimats en el seu moment per a salvar-nos de nosaltres mateixos.

Avui us ofereixo una mostra de com se'ns està despersonalitzant des d'una televisió pública, en aquest reportatge. Fixeu-vos que enmig de bajanades intel·lectuals s'hi diuen autèntiques mentides, com fa el senyor Amando de Miguel en afirmar que Espanya té "más de mil años juntos" (minut 0:55). Per si us falla la memòria, aquest era el mapa de la Península l'any 1033: 


Font: Cronología de los Reinos de la Península Ibérica Wikipedia

Ja deveu recordar que el Regne de Granada, com el de Navarra, van ser envaïts i annexionat per Castella l'any 1492 i 1512 respectivament...

Mentides com aquestes haurien de fer caure la cara de vergonya a un escolar d'Educació primària, però a Espanya les diu un catedràtic de sociologia i no passa res. Res, a banda de confirmar que cal marxar d'aquest pou d'odi i mentides a corre-cuita abans no esclati.