dimarts, 4 de març del 2008

Primers contactes amb Frísia

Avui he començat el contactes amb el frisó i amb Frísia. I val a dir que el contacte ha estat intensiu: de 9h30 a 22h30 sense parar! Mai no havia hagut de començar una conferència a quarts de nou del vespre. I després et fan broma dient que els "espanyols" sí que viuen la nit.

D'acord amb el programa, he visitat l'Omrop Fryslân, la radiotelevisió frisona, la Fryske Akademy, l'equivalent de l'IEC, i la seu de la xarxa Mercator sobre ensenyament multilingüe. Les visites les faig en companyia d'un investigador sobre l'Scots, en Michael Hance, i una periodista novayorkesa, la Kathleen Spiessbach. A la foto hi apareixen amb en Rien i l'Ono, d'Omrop Fryslân.

El dia ha estat molt atrafegat, amb presentacions, discussions, i al final una conferència sobre l'scots i una altra sobre el català. Ja en parlarem, de tot plegat, perquè resulta interessant per a entendre la posició del català a Europa. En termes generals, males notícies per al frisó i bones per a l'scots. Entre les anècdotes del dia, avui he tastat l'arengada marinada en una mena d'entrepà amb ceba. A les 6h, quan anàvem a sopar, ens ha enxampat una nevada molt intensa que ha durat pocs minuts, i que s'havia fos a quarts de vuit.

4 comentaris:

Atka Kevlarsjäl ha dit...

Aquests dies també he estat mirant coses de l'scots pel postgrau, quina casualitat :) i quina enveja amb la nevada!!!!

Anònim ha dit...

Amb estes jornades hauràs de mirar d'implantar la migdiada obligatòria per als nederlandesos. Per cert, ja tens la teua bicicleta?!?!?!

Atka Kevlarsjäl ha dit...

t'has comprat una bici? és plegable? hauria d ser d color vermell, queda molt adient per allà! i no implantis cap migdiada als neerlandesos, que som nosaltres els que hem d'aprendre'n d'ells. Tot i que aquí NO tothom fa migdiada. ehem ehem.

F. Xavier Vila i Moreno ha dit...

Això de la migdiada és obsessiu: aquí tothom està convençut que en fem cada dia un parell d'hores! I jo que només en faig de tant en tant a l'agost...

Per cert, no m'he comprat cap bici. Potser en llogaré una quan vagi a les illes, però demà toca fer feina d'ordinador.