dimarts, 17 de març de 2009

Ja tens el navegador ben configurat

Òscar del Pozo Triscon, actualment enginyer de Google a Irlanda i antic col·laborador de Softcatalà, va fer saber la importància de tenir el navegador configurat en català, durant la celebració del 10è aniversari de Softcatalà, el passat divendres 3 d'octubre al Museu d'Història de Catalunya (aquí). Del Pozo va explicar que l'any passat a Google van engegar una iniciativa per oferir els seus productes més populars en les 40 llengües més parlades a internet; el
català va entrar-hi però molt just. Un dels criteris que fan servir per a Google per saber quin és l'idioma preferit dels usuaris és l'idioma configurat al navegador.

Per tant, la conclusió és simple: si volem comptar a internet, una de les coses que podem fer i que són 5 minuts és assegurar que l'idioma predeterminat del navegador és el català. Compte, es pot tenir els menús en català i no tenir el català com a llengua predeterminada del navegador!

Per assegurar-vos que teniu el català com a llengua predeterminada del navegador cal fer:

- Si feu servir l'Internet Explorer: eines > opcions d'Internet > idiomes > afegir > català. Un cop fet això cal posar el català a dalt de tot amb el botó corresponent.

- Si feu servir el Firefox versió 3.0.X: edita > preferències > continguts > llengües > afegir > català o bé (segons la versió): eines > opcions > contingut > llengües
Cal seleccionar el català i fer-lo pujar a dalt de tot.

-si teniu la versió 2.X del Firefox: eines > opcions > avançat > llengües > afegir > català [ca]
Cal seleccionar el català i fer-lo pujar a dalt de tot.

-Si teniu el nou Chrome de Google: "Personalitza i controla" > opcions > Intermedi > Canvia la configuració de tipus de lletra i idioma > Idioma > Afegeix

- Si teniu Opera: tools > preferences > General > Language > Details També cal fer-la pujar fins que sigui a dalt de tot.

- Si teniu Epiphany: edita > preferències > idioma > afegeix > català. També cal fer-la pujar fins que sigui a dalt de tot.

-Si teniu Safari: Safari fa servir les preferències del sistema de MacOS X per a determinar el
vostre idioma preferit: System preferences -> International -> Language Seleccioneu 'català' i poseu-lo en la primera posició si teniu més d'un idioma configurat.

Que el català compti, depèn de nosaltres.


Font: Infoedicat

Cap comentari: