dimarts, 16 de novembre de 2010

Iniciatives de promoció de l'ús entre joves

A les Jornades El català mola?, organitzat per Miquel-Àngel Pradilla (URV/Xarxa CRUSCAT) s'hi presenten tot un seguit d'iniciatives en marxa per a la promoció de la llengua entre el jovent.

N'hi ha unes quantes de catalanòfones, com els Tallers per la llengua, les activitats d'Escola Valenciana o les trobades entre joves autòctons i nouvinguts de l'ajuntament de Palma de Mallorca.

També se n'hi presenten algunes de foranes molt interessants: Duplo R, una experiència de posar de costat joves rapers i cantants de regueifa; i les experiències basques dels kuadrillategi -colles que potencien l'èuscar-; del lagunarteko bizkerra rekin jolasean ("treballa el col·loquial"), que treballen les habilitats interpersonals dels joves en tres camps: com lligar, com vacil·lar i com empipar-se; el programa Hezhiz, de lluita contra els prejudicis lingüístics; i 2 Davide, tots quatre de l'associació Urtxintxa.

A més, des del públic se'ns recorda els esforços de Cor de carxofa per recuperar el glosat i acostar-lo a les noves generacions.

Un espplet de propostes per a treballar la llengua amb el jovent!

Cap comentari: