dilluns, 21 de setembre del 2009

Cicle de conferències: "Els reptes de les comunitats lingüístiques mitjanes"

Aquesta tardor, des del CUSC-UB/PCB organitzem un cicle de conferències sobre els reptes amb què s'enfronten un seguit de llengües de dimensions demogràfiques mitjanes, com ara el neerlandès, les llengües escandinaves, l'eslovè, l'hebreu israelià... D'entrada hem optat per començar amb llengües que disposen d'estat propici, ja que poden donar pistes de què caldria demanar per al català. En tot cas, el programa és el que pot trobar-se adjunt, i promet ser més que interessant.

El Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (CUSC-UB) conjuntament amb Linguamón-Casa de les Llengües i amb el suport de la Xarxa CRUSCAT de l’Institut d’Estudis Catalans, té el plaer de convidar-vos al cicle de conferències previstes per aquesta tardor sota el títol:

Els reptes de les comunitats lingüístiques mitjanes en el segle XXI

Dijous 8 d’octubre de 2009

Presentació: Albert Bastardas, Departament de Lingüística General de la Universitat de Barcelona i director del CUSC-UB.

§ Neerlandès: Marc Van Oostendorp, Meertens Instituut, Amsterdam.

§ Finès: Sirkku Latomaa, University of Tampere.

§ Danès: Jens Normann Jorgensen, University of Copenhagen.

Dijous 5 de novembre de 2009

Presentació: F. Xavier Vila, Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona i director de la Xarxa CRUSCAT de l’IEC.

§ Estonià: Delaney Michael Skerrett, University of Tartu.

§ Letó: Uldis Ozolins, La Trobe University, Melbourne.

§ Hebreu: Bernard Spolsky, Bar-Ilan University, Ramat Gan.

Dijous 3 de desembre de 2009

Presentació: Emili Boix, Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona i director de la Revista Treballs de Sociolingüística Catalana.

§ Eslovè: pendent de confirmació

§ Txec: Jíri Nekvapil, Charles University, Prague.

§ Suec: pendent de confirmació

Les conferencies tindran lloc a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) sala Nicolau d’Olwer) de 18.30 a 21h. Hi haurà servei de traducció simultània.

.........................................................................................................................................................

Organitza:

LogoUB-Color lingua_duestintes_pantone

Amb el suport:

Segell Cruscat